Maracon

Maracon — tuo suurin ja ehkä kaunein tapahtumamme!

Maracon on Oulun yliopiston roolipelikerho CRYO ry:n järjestämä pääsymaksuton, kaikille avoin päihteetön peliviikonloppu. Maraconeja järjestetään vuoden aikana nykyään yleensä peräti neljä kappaletta: kevään ja syksyn viralliset Maraconit ja epäviralliset, pienemmät KesäMaracon ja TalviMaracon.

Mitä Maraconissa tehdään?

Maraconeissa pelataan pääasiassa pöytäroolipelejä ja lautapelejä. Lisäksi coneissa on ollut myös figupelaamista, puheohjelmaa, liveroolipelaamista, historiallisia tansseja, MTG-turnauksia ja digipelaamista. Kevään ja syksyn Maraconeissa on epävirallisia coneja enemmän ohjelmaa: kisoja, turnauksia, demoja, figumaalausta ja mitä vain on satuttu sillä kertaa uutta keksimään.

Mukaan pääsee kuka tahansa, niin pelaamaan kuin pelinjohtamaan, tai muuten vain ihmettelemään menoa. Aloittelijat ovat oikein tervetulleita ja Maraconien kautta uusikin naama pääsee nopeasti kokeilemaan kaikkea, mitä harrastuksella on tarjota ja löytämään itselleen mieluisinta pelattavaa. Coneihin ovat tervetulleita kaikki nörttihenkiset myyjät ja ständeilijät. Annamme mielellämme coneissamme ständeilytilaa myös muille pelijärjestöille.

Missä Maraconeja pidetään?

Tapahtumapaikkana toimii yleensä Kaijonharjun nuorisotalo (Kalevalantie 5, kirjaston vieressä) tai Puolivälinkankaan nuorisotalo (Mielikintie 7, päiväkodin vieressä). Paikka kannattaa aina tarkistaa kyseisen tapahtuman tiedotteista.

Yöpyminen ja majoittuminen

Kaikki Maraconit ovat auki vuorokauden ympäri perjantaista sunnuntai-iltaan asti. Yöpyminen on kuitenkin hoidettava muualla, sillä nuorisotalolla ei saa nukkua. Perinteisesti olemme kuitenkin saaneet vieraita ympäri Suomea ja aina heille on jostain majapaikka löytynyt. Jos siis tulet kauempaa ja kaipaat nukkumapaikkaa, tarkista etukäteen kyseisen Maraconin tiedoista, miten kaukomatkaajien majoitus järjestetään.