CRYO ry

Oulun yliopiston roolipelikerho CRYO ry:n perustehtävä on hyvin yksinkertainen: saattaa pelaajat ja pelit yhteen.

Kuten muutkin opinahjot, Oulun yliopistokin on paikka johon tullessa moni on joutunut maantieteellisistä syistä erilleen vanhoista kavereista ja päätynyt pitkälti ventovieraiden ihmisten keskelle. Tällöin luonnollisesti kaipaa harrastuksia, jotka voivat olla joko tuttuja ja turvallisia tai uusia ja kiehtovia, joiden parissa tutustua uusiin tuttavuuksiinsa. Roolipelit ovat erittäin sosiaalisen luonteensa vuoksi sekä erityisen herkkiä kärsimään pelikavereiden puutteesta että varsin hyvä tapa tutustua toisiin.

CRYO on luotu suojelemaan kokeneiden pelaajien harrastusta ja edistämään asiasta kiinnostuneiden tutustumista roolipelien ihmeelliseen maailmaan. Järjestämme erinäistä roolipelihenkisiä ihmisiä yhdistävää toimintaa, kuten viikottaisia lautapeli-iltoja, pelirekry-tapahtumia sekä mainetta ja kunniaa keränneen, jo vuodesta 1998 järjestetyn Maraconin. Näiden kaikille avoimien tapahtumien lisäksi CRYOn jäsenet pääsevät nauttimaan mm. saunailloista, pikkujouluista, vuosijuhlista ja Fantsu-excusta. Kaiken kukkuraksi yliopiston kirjastosta löytyy CRYOlaisten lahjoituksista koostuva roolipelihylly, jota tutkiskelemalla voi tutustua monenlaiseen pelimaailmaan ja -järjestelmään.

CRYO pyrkii myös edistämään pelikulttuuria monin eri keinoin ja monella eri taholla. Levitämme pelaamisen ilosanomaa yhteistyössä paikallisten organisaatioiden ja alan vaikuttajien kanssa, osallistumalla sekä valtakunnallisiin että kansainvälisiin peliaiheisiin tapahtumiin, ja tukemalla kerronnallisiin peleihin liittyvää tutkimustyötä monella eri alalla. Pidämme myös varsin tiiviisti yhteyttä myös mediaan jotta harrastuksemme hienous tavoittaisi mahdollisimman monen asiasta tietämättömän.

Järjestömme on vaalinut Pelin Henkeä jo kymmenen vuotta (yhdistyksemme rekisteröitiin vuonna 2001), niin yliopistolla kuin Oulun seudulla yleensäkin, ja tuona aikana on kertynyt kokoon monenlaisia hienoja kokemuksia, kohtaamisia, ja ennen kaikkea ihmisiä.

Tapahtumien tarkemmista ajankohdista tiedotetaan näillä sivuilla sekä CRYOn postituslistalla.